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BILL ANALYSIS

Senate Research Center   S.B. 271
77R2877 JMG-D By: Lindsay

Intergovernmental Relations
1/25/2001

As Filed

DIGEST AND PURPOSE

Currently, retail establishments are not protected by Texas law from potential fires and injuries caused
by fireworks, as are churches, schools, and other establishments.  As proposed, S.B. 271 adds retail
establishments of a certain square footage to the list of protected buildings.

RULEMAKING AUTHORITY

This bill does not expressly grant any additional rulemaking authority to a state officer, institution, or
agency.

SECTION BY SECTION ANALYSIS

SECTION 1.  Amends Section 2154.251(a), Occupations Code, to include a building in which at least
7,500 square feet is available for one or more retail establishments in the list of places within 600 feet of
which a person is prohibited from exploding or igniting fireworks.

SECTION 2.   Effective date:  September 1, 2001.
Makes application of this Act prospective.


